Decotra
Wie zijn we

Het prille begin.

Transportbedrijf Decotra wordt door eigenaar Danny De Coninck in 2003 eigenhandig uit de grond gestampt en in de beginjaren neemt hij, zoals veel startende zelfstandigen, alle taken en verantwoordelijkheden op zich. Hij rijdt niet alleen met de vrachtwagen, maar staat ook zelf in voor de planning en administratie.

Aanvankelijk vervoert Decotra uitsluitend zeecontainers, later worden de transportmogelijkheden stelselmatig uitgebreid.

 • 1

  In 2010 start Decotra een vruchtbare samenwerking met de firma Trans-Beton – met betoncentrales te Wingene, Roeselare, Lokeren en Gent – voor het vervoer van grondstoffen en beton. In diezelfde periode wordt ook de firma TLS een trouwe klant.

 • 2

  Vanaf 2015 begint Decotra op regelmatige basis te rijden voor CCB.

 • 3

  Het jaar daarop groeit de vloot aan met nog enkele vrachtwagens en sindsdien maakt ook Van Hulle Bouwservice NV uit Tielt deel uit van onze vaste klantengroep.

 • 4

  In 2017 gaat Decotra in zee met Dubaere NV voor het vervoeren van betonnetten en draad op rol.

 • 5

  In 2018 wordt de vloot nogmaals fors uitgebreid en sindsdien verzorgen wij zeer regelmatig transporten met huiftrailer in de volledige Benelux, Frankrijk en Duitsland.

 • 6

  In de loop van 2020 en 2021 slagen we erin om ook een nauwe samenwerking op poten te zetten met CBS Beton NV, Van Hessche Beton NV, Verhelst Group en Ziegler.

 • 7

  In 2023 neemt Decotra de Tieltse firma Persyn BV over, een aardappelhandel en transportbedrijf. In datzelfde jaar zet zoon Jaiden zijn eerste stappen in het bedrijf. Hij is jong, enthousiast en heeft een diploma automechanica & carrosserie op zak. Binnen de firma zal hij het beheer van het wagenpark op zich nemen.

De sleutelwoorden

Service en kwaliteit.

Deze begrippen zijn voor Decotra allerminst loze woorden. Zowel nieuwe als bestaande klanten kunnen steeds rekenen op een perfecte service. Klantvriendelijkheid, flexibiliteit en veiligheid dragen wij hoog in het vaandel. Door te blijven investeren in onze medewerkers en ons materieel maken wij telkens weer het verschil.

Niet voor niets is onze leuze “Het transportbedrijf met dat tikkeltje meer…”

100+

Klanten

99%

Tevredenheid

Onze diensten

Een beeld zegt meer dan duizend woorden

Neem hier een kijkje voor meer informatie over onze verschillende transportdiensten.